Vücudu şekle sokmanın ideal yolu
Basın Bülteni
13 Oca, 2017 10:52
Vücudu şekle sokmanın ideal yolu
Uzmanlar, kadınların ve erkeklerin bedenlerinde ortak sıkıntılarının başında istenmeyen fazlalıklar, girinti ve çıkıntılar gibi vücut şekilsizlikleri geldiğine dikkat çekiyor.

Vücut şeklinin kötü yansımasının ana nedeninin, vücut siluetinin orantısız olması olduğunu dile getiren, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık, vücudu şekle sokmanın ideal yolları hakkında bilgi verdi.

Op. Dr. Hasan Fındık, “Bel kavsinin olmaması dümdüz bir bel görünümüne sebep oluyor. Bu da genel görüntüyü bozuyor. Aynı şekilde basenlerin gereğinden belirgin olması hem kişiyi olduğundan geniş, hem de bacakları kısa gösteriyor. Aynı zamanda düz popolu görüntüye de neden oluyor. Buna bağlı olarak kişinin kendisini kötü hissetmesine sebep oluyor” diyor.

Şekil değişikliklerinin, genelde sadece kilolu olan insanların problemleriymiş gibi düşünüldüğünü vurgulayan Op. Dr. Hasan Fındık, doğrudan kilo ile ilişkili olmayıp, çok zayıf insanlarda da vücut şekline yönelik problemlere rastlanabildiğini söylüyor. Op. Dr. Hasan Fındık, “Örneğin, çok zayıf biri de diz kemiklerindeki girinti çıkıntı, ufak bir yağ birinkitisi vücut siluetinde istenilmeyen bir görüntüye sebep olabilir ya da ayak bileklerinin çok ince olması çarpık bir görünüme sebep olabilecek iken, kalın olması biçimsiz bir görünüme sebep olabilir. Gıdı bölgesinde de küçücük bir fazlalık, oranları tamamen alt üst edebilir.

Vücuda ait şekli güzel görünecek şekilde yeniden düzenlerken bu şeklin ömür boyu devam etmesini hedeflemek. Bu şekli düzeltirken tamamen yağ dokusuna yönelik hamleler yapıldığı için bu işlemler sırasında illa ki bir kilo verme söz konusu oluyor. Bu nedenle liposuction ve lipoliz işlemleri halk arasında sanki kilo vermek için yapılan hamleler gibi algılanıyor ama asıl amaç şekil vermek. Bu işlem ile kilo verilmesi ise ikincil kazanç.”

Uygulamalar, lazer lipoliz ya da liposuction ile yapılıyor

Günümüzde bu tür işlemler lipoliz ve liposuction kombinasyonları ile yapıldığını belirten Op. Dr. Hasan Fındık, “Lipoliz, lipoosuction işleminin alternatifi olan bir teknik değil, liposuction içerisinde uygulanan bir teknik. Minik bölgelere tek başına lipoliz uygulanabiliyor. Daha büyük bölgelere tek başına lipoliz uygulamak kişinin sağlığını tehlikeye atabiliyor. Çünkü lipoliz yağı eritmek demek. Eritilen yağın vücuttan uzaklaştırılması, dışarı almak, vücuttan dışarı atmak, boşaltmak diye de ifade edilebilir ama bilimsel olarak liposuction olarak adlandırılıyor. Bu işlem yapılmaz ise eritilen yağ, derialtında bırakılır ise eritilen yağın atılımı tamamen böbreklerle olacağı için böbreklerde ciddi hasarlara yol açabiliyor. Bu nedenle sadece minik bölgelere tek başına lipoliz uygulanabilir. Değişik enerji türleri, basınç, vibrasyon, ultrasonik, lazer teknikleriyle ya da sıvılarla Ozmotik basınç dengesini bozarak yağ hücreleri patlatılarak eritilebilir. Kısaca lipoliz teknikleri çok alternatifli ve birbirlerine belirgin bir üstünlükleri yok. Burada amaç yağı eritmek. Yağı eritmek cerrahın yapacağı liposuction işlemini kolaylaştıracağı için cerraha bir kolaylık sağlıyor. Hastaya ikincil bir kazancı da daha fazla konfor sağlaması. Günümüzde lipoliz ve liposuction sonrası morluk da ciddi oranda azaldı” diyor.

Op. Dr. Hasan Fındık, “Lipoliz işleminde ince bir kanül var, tığ gibi bu kanülle derinin altındaki yağlara enerji veriliyor, yağlar eritiliyor. Yine benzer büyüklükteki bir kanülle yağ geri alınıyor. Genelde yanlış bilinen bir diğer konu, lipolizin küçük, liposuction’ın ise daha büyük çapta bir işlem olduğu. Tamamen cerrahın seçimine bağlıdır, lipoliz işleminin de liposuction işleminin de büyük ve küçük boylarda kanülleri var. Cerrah hangisini seçerse uygulamayı onunla yapabilir. Her iki işlem de tığ gibi kanüllerle de olabilir, daha büyük boydaki kanüllerle de olabiliyor. Her iki işlemde diğerine göre daha izli veya daha travmatik değil. Biri enerji verirken diğeri enerji ile verilmiş yağı dışarı atıyor” diyerek uygulamalardaki temel prensibe dikkat çekiyor.

İşlemler 15 dakika ile 3 saat arasında sürüyor

Op. Dr. Hasan Fındık, bu işlemlerin tüm vücuda bile yapılsa, ortalama yapılış süresinin, yapılış bölgelerine göre 15 dk ila 3 saat arasında değişiklik göstereceğini belirterek, “Uygulamaların genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılıyor. Hangi anestezi yöntemi seçilirse seçilsin vücudun içerisine girilip deri altına müdahale olduğundan steril ameliyathane ortamında yapılmalı. Ofis ortamında yapılması uygun değil. İşlemden hemen sonra şekil ortaya çıkıyor, Şu şekilde anlatılabilir su bardağı diye düşünülürse çay bardağı şekline dönüş sağlanıyor. Vücut hatları ve kavisleri oluşumu aynı gün açığa çıkıyor. Ama incelme için haftalara ihtiyaç duyuluyor” diyor.

Bülteni paylaş
0 0