Yerli sanayi ve yerli biyoteknoloji ile Türkiye ilerleyecek

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak sanayicilerle bir araya geldi ve gelişen milli sanayi ile ülkenin kalkınmaya devam edeceğini söyledi.
VSY Biyoteknoloji ve İlaç San. A.Ş. - Basın Bülteni - 14 Nis, 2017, 10:13

Doğu Organize Sanayi Bölgesi’nde Sanayiciler ile biraraya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, milli sanayinin gelişiminin önemine değindi. Milli enerji ve maden politikalarından bahseden Albayrak, yerli sanayicilerden bilgi aldı. 

Toplantıda VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş; ileri teknoloji ve yüksek katma değer içeren biyoteknoloji ürünlerinin Türkiye’den diğer dünya ülkelerine ihraç edilmesinin önemli bir başarı olduğunu belirterek; 1 kg. değeri 675 bin dolar olan göz içi lenslerini dünyaya ihraç etmelerinden dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Dr. Varlıbaş; “Ürün portföyümüzde hipermetrop, astigmat, miyop gibi göz kusurlarını düzelten katarakt lenslerinin yanı sıra gözü koruyucu ve besleyici ürünler, kemik sağlığına katkı sağlayan takviye edici gıdalar, eklem ağrılarını azaltan dizici ile yüzde 100 uyumlu sentetik vücut sıvısı gibi yoğun Ar-Ge projeleri sonucunda geliştirdiğimiz birçok ürün bulunuyor. Onaylı Biyoteknoloji Ar&Ge Merkezimizde daha birçok yenilikçi projeye imza atmaya hazırlanıyoruz.  Sürdürülebilir inovasyon yapımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz yenilikler sonucunda ihracatımızı yüzde 167 artırdık. Hedefimiz Türkiye’den kökleşen dev uluslararası bir firma olarak dünyanın göz biyoteknolojisi alanındaki en iyi ilk 5 şirketi arasına girmek. Türkiye’nin ekonomisine daha fazla katkı sağlamak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Bahçelievler Doğu Sanayi Sitesi ve Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı da toplantıda sanayi bölgelerinin çalışmaları ve enerji altyapı projeleri hakkında konuşma gerçekleştirdi. 

Görseller

Büyüt
Büyüt

VSY Biyoteknoloji ve İlaç San. A.Ş. Diğer Basın Bültenleri

Bülteni Oku
07 Ara, 2019 Sağlık

Dr. Ercan Varlıbaş;  ‘Sağlığın Gelişimine 30 Yılı Aşkın Sürelik Meslek Hayatları Boyunca Kesintisiz Katkı Sağlayan Kişi Ödülü’nü Kazandı

VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Sağlık Gönüllüleri Türkiye Derneği tara...

Bülteni Oku
26 Eki, 2019 Bilişim/Teknoloji

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: “VSY Biotechnology gibi firmalara ihtiyacımız var”

TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir otomobil ihracatından daha fazla katma değer sağl...

Bülteni Oku
08 Haz, 2017 Eğitim

Avrupa’nın giriş kapısına uzanan stratejiler

VSY Biotechnology’nin başarı hikâyesinin irdelendiği “Avrupa’nın Giriş Kapısına Uzanan Stratejiler“...

✔ kopyalandı

PR çalışmalarınız ve markanız için doğru planı seçin

Yerli ve yabancı markaların PR çalışmalarını güçlendirmek için
neden BasınOdam kullandığını keşfedin.

Paketleri İnceleyin