Vedat Milor: ‘Hiç MasterChef izlemedim!’

Geçtiğimiz hafta KızlarSoruyor’a konuşan Vedat Milor çarpıcı açıklamalarıyla gündeme oturdu. Türkiye’nin en sempatik gastronomi yazarı olan Milor, yemekleri kim kimden çaldı konusuna noktayı koydu!
KızlarSoruyor - Basın Bülteni - 26 Oca, 2023, 12:13

Geçtiğimiz hafta KızlarSoruyor’a konuşan Vedat Milor çarpıcı açıklamalarıyla gündeme oturdu. Türkiye’nin en sempatik gastronomi yazarı olan Milor, yemekleri kim kimden çaldı konusuna noktayı koydu! 

Çalmak değil, karşılıklı döllenmek! 

“Yoğurdu, baklavayı komşuya kaptırdık. Döneri de Almanlara mı kaptırıyoruz?” diye sorulan Milor; “Bir yemeği ilk hangi milletin yaptığı tarih bilimi açısından önem arz edebilir ama bence daha da önemli bir şey var. O da hangi yemeğin daha iyi olduğu ya da farklılıkların aynı anda var olması. 
Alman döneri deyince bu çalma manasına gelmiyor. Aksine etki alanının genişlediğini gösteriyor. Bu yüzden ‘yemeği çalma’ değil, benzer ürünleri kullanarak aynı sonuçlara varan, birbirlerini zenginleştiren mutfaklar olarak görebiliriz, karşılıklı döllenme diyorum ben buna!’ şeklinde açıkladı.

Şarap yemeği daha üst bir noktaya taşıyor, yemek deneyimini zenginleştiriyor

Biri padişahçı, biri milli mücadeleci dedeleri olan Milor, yemeğe ve şaraba olan ilgisinin kaynağını, eşiyle kazandıkları tüm paraları dünyanın en iyi restoranlarında yemek için harcadıklarını, bu sayede dünyanın en iyi yemeklerinin yanında şarap dünyasını keşfettiğini söyledi. 

‘Şarap diğer içeceklere kıyasla yemeklerle en uyumlu olan içecek. Yemeği daha üst bir noktaya taşıyor. Yemek deneyimini zenginleştiriyor. Yani 1+1=3 oluyor! Tabii bunun olması için her yemekle doğru şarabı eşleştirmek lazım.’ dedi. 

20 yıldır yemek ve şarap eleştirileri yazan Milor, ailesi, yemek ve şarap deneyimleri ve yemek kültürünü üç bölümde aktardığı son kitabı ‘Buyrun Ziyafete için ‘Beni heyecanlandıran, çok iyi bir kitap oldu.’ dedi.

İlk yemek eleştirmeni Atilla Dorsay!

Tıpkı moda gibi yemek de bir hava atma aracı, bir statü sembolü haline geldi. Özsaygı ve özgüven çerçevesinde, kendi zevklerinize öncelik vermelisiniz. Türkiye'de benden önce de çok değerli restoran eleştirmenleri vardı, ilk başlayanın Atilla Dorsay olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç MasterChef izlemedim! 

Ama jürideki arkadaşları biliyorum. Somer Bey işini ciddiyetle yapan ve alanına hakim biri. Geçen gelişimde Somer Bey ile bir araya gelmiştik. İşini ciddiyetle yapan ve alanına hakim biri. Ülkemizde yemek alanındaki ilginin artmasında hepsinin çok önemli katkıları olmuştur diye düşünüyorum. 

TV'lerdeki ve yazılı basındaki yemekle ilgili program ve yazıların başarısı, biraz da insanların ufkunu genişletip genişletemediğine bağlı. Yani insanlarda malzeme kalitesi bilinci oluşuyor mu, farklı şeyleri denemek için cesaretlendiriyor mu, farklılıklara açık hale geliyorlar mı? Bence bu konularda insanları değiştirdiğimiz ve tutuculuktan uzaklaştırdığımız oranda başarılı oluyoruz. 

‘Sosyal medya evde yemek yapmayı kolaylaştırdı, birçok ilginç tarife erişim arttı. İnsanlar yemekten farklı bir keyif almaya başladı, yemekten anlayan bir genç artık cool görülmeye başlandı.’ diyen Milor, sosyal medyanın yemek kültürüne olumlu etkileri de olduğunun altını çizdi.

Kaynak:​​ https://www.kizlarsoruyor.com/yemek-tarifler/a184748-turkiye-nin-en-cok-konustugu-gastronomi-yazari-vedat-milor-la-keyifli 
 

Görseller

Büyüt
Büyüt
Büyüt

KızlarSoruyor Diğer Basın Bültenleri

Bülteni Oku
14 Haz, 2024 Medya/İletişim

KızlarSoruyor 8. Geleneksel Babalar Günü Anketi Sonuçlandı

KızlarSoruyor’un bu yıl 8. Kez seçtiği "gölgesi yeter" dediğimiz babalarımız için hazırlanan “Yılın...

Bülteni Oku
13 Haz, 2024 Bilişim/Teknoloji

KızlarSoruyor’da Yapay Zeka Fenomenleri İle Yeni Bir Dönem Başladı

Farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcıların soru ve cevap paylaşımı yaparak birbirleriyle etkileşime...

Bülteni Oku
04 Haz, 2024 Eğitim

Gençler Devlet Üniversitelerini Tercih Ediyor!

KızlarSoruyor tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, katılımcıların %78.2’si devlet üniversitesi...

✔ kopyalandı

PR çalışmalarınız ve markanız için doğru planı seçin

Yerli ve yabancı markaların PR çalışmalarını güçlendirmek için
neden BasınOdam kullandığını keşfedin.

Paketleri İnceleyin